Лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи на ринку «Початок» проводить наступні необхідні дослідження:

1) Дослідження м’яса:
– свинина – в першу чергу проводяться обов’язкова перевірка документів про походження туші і органолептична оцінка. Свинина досліджується на наявність інфекційних та інвазійних захворювань, в обов’язковому порядку на трихінельоз, цистицеркоз та ін., Дослідження м’яса на свіжість і якість.
– яловичина, телятина, баранина – перевірка документів, дослідження м’яса на якість, свіжість, на наявність інвазійних поразок, дослідження на сибірку (бактеріоскопія).
– м’ясо птиці – досліджується на свіжість і якість органолептичними методами, перевірка супровідних документів на птицю.
2) Дослідження риби – на наявність інвазійних поразок, на свіжість, перевірка документів і походження риби.
3) В лабораторії проводяться також дослідження молока на наявність маститу, кислотність, на наявність механічних забруднень, фальсифікація, а також дослідження молочних продуктів на фальсифікацію, механічні забруднення, органолептична оцінка.
4) Також в лабораторії проводяться дослідження овочів і фруктів органолептичним методом на якість і свіжість, дослідження на наявність нітратів. Вся продукція, що надходить на ринок «Початок», проходить ветеринарно-санітарний контроль, перевірку супровідних документів на продукцію.
Вся продукція, що надходить на ринок «Початок», проходить ветеринарно-санітарний контроль, перевірку супровідних документів на продукцію.
Вимоги до осіб бажаючим здійснювати торгівлю продуктами харчування на ринку «Початок».
На продукцію тваринного походження з приватного сектора (м’ясо, м’ясні продукти, молоко, молочні продукти, яйця, птиця) необхідно мати в межах району – вет. довідку (ветдовідку) за межами – ветеринарне свідоцтво «Ф1 вет».
- Мед – санпаспорт пасіки, експертиза міжрегіональної вет лабораторії, вет. довідка або свідоцтво Ф2-вет.
- Риба – товарно-транспортна накладна, маркування.
- На продукцію промислового походження потрібна товарно-транспортна накладна, декларація виробника, маркування.
На продукцію промислового походження необхідна декларація виробника із зазначенням в ній номера ветеринарного свідоцтва і накладна на товар.
У продавців і осіб, що контактують з продуктами харчування, необхідно мати в наявності Санітарні книжки з пройденої медичною комісією 2 рази в рік.
